Страви

Відкритий пиріг з рибою і картоплею

Для застілля такий пиріг краще подавати в теплому вигляді. Холодним він буде ідеальний для пригощання під час заміської поїздки або перекусу на роботі чи навчанні. Начинка може бути з будь-якої риби або асорті. Приготуйте відкритий пиріг з этомурецепту з фаршем з лосося. Це соковита риба, яка при запіканні виділяє жир, насичуючі картоплю і насичує його рибним ароматом.
Час приготування:30 хв + час на дозрівання тіста;

Кількість порцій: 4.

Інгредієнти:
Опарне тісто:
300 г борошна + на підпил
80 мл теплого молока (35-40 °С)
40 мл рослинного масла
1 яйце
30 г цукру
20 г свіжих (10 г сухих) дріжджів
щіпка солі
Начинка:
200-300 г філе лосося
100-200 г відвареної картоплі
50-100 г твердого сиру (наприклад,російського)
1 невелика цибулина
1 відварене яйце
кілька гілочок укропаи петрушки
1 ч. л. приправи для рибних страв
сметана для змазування пирога
рослинна олія для смаження
сіль – за смаком

1. Розвести дріжджі в молоці, процідити і залишити на 10 хв для активації. Всипати половину борошна, перемішати до однорідності, присипати борошном і залишити в теплому місці на2 ч. Всипати в опару борошно,цукор, сіль, додати яйце, вимішати
і залишити на 30-60 хв. Влити рослинне масло і вимісити. Обминатьтесто, поки воно підходить, 2-3 рази.

2. Обсмажувати очищений подрібнений цибулю на розігрітій сковородес рослинним маслом до готовності. Порубати зелень і всипати до цибулі. Додати суміш до картоплі і сделатьпюре.

3. Оосося нарізати смужками товщиною 5 мм, посипати сіллю і приправою. Яйце порубати.

4. Розкачати тісто в корж товщиною 1 см на посипаній борошном поверхні і перекласти його на посипаний борошном деко.

5. Рівномірно розподілити пюре полепешке, розкласти лосося і нарізане варене яйце.

6. Натерти сир на тертці і посипати пиріг, підвернути наверх краялепешки, змастити сметаною, випікати в розігрітій духовій шафі при200 °С до золотистої скоринки.

Про продукт
У старовину опару для рибних пироговделали кислої, використовуючи качествезакваски разом з дріжджами сметану, кисле молоко, сироватку, пивоили їх суміш, що допомагало урізноманітнити смак і регулювати консистенцію тесту.