Розсольник по-польськи
Інгредієнти:
Бульйон яловичий (з грудки) 2 л
Картопля 2-3 шт
Морква 1 шт
Огірок солоний маринований 4 шт
Борошно пшеничне 1 ст. л з гіркою
Сметана 25% 5-6 ст. л
Цибуля ріпчаста 1 шт
Розсіл огірковий 250 мл
Масло вершкове 10 г
Зелень кропу або петрушки 200 гр
Лавровий лист 3-4 шт
Сіль і перець за смаком за смаком
Приготування розсольнику по-польськи:
Крок 1: готуємо бульйон.
Заздалегідь приготований яловичий бульйон ставимо на маленький вогонь і, поки бульйон нагрівається, готуємо овочі. Якщо ви не витягли м’ясо, краще це зробити зараз. Потім буде гарячим – не поріжеш. Першим ділом чистимо картоплю й нарізаємо його кубиками примерно3х3 сантиметри. Коли бульйон досить розігрівся, скидаємо в нього картоплю і беремося за м’ясо. Його треба порізати також кубиками. У бульйон з картоплею кидаємо вимиті листочки лавра.
Крок 2: «начинка» розсольнику.
Поки вариться картопля, потрібно встигнути підготувати основну частину бульйону. М’ясо, порізане кубиками, викладаємо на розігріту сковороду і обсмажуємо на повільному вогні. У цей час нарізаємо цибулину дрібно-дрібно натираємо моркву. Додаємо в сковороду до м’яса додаємо вогню і продовжуємо обсмажувати до тих пір, поки морква з цибулею не підрум’яняться. Тепер на тертці проводимо огірки на плоску тарілку. Перевіряємо картоплю в бульйоні виделкою – проходить щільно, але картопля майже зварений, додаємо в бульйон терті огірочки. Потім обсмажене м’ясом з морквою і цибулею. І вливаємо 250 мл розсолу. Ретельно перемішуємо і пробуємо на сіль і перець. Чого не вистачає – підсипте.
Крок 3: готуємо заправку.
У глибоку миску відміряємо спочатку борошно, потім додаємо сметану і ополоник бульйону. Ретельно розмішуємо і повертаємо в бульйон. У бульйоні ще раз розмішуємо. Тепер накриваємо кришкою і доводимо до кипіння на тому ж маленькому вогні. Розсольник по-польськи практично готовий!
Крок 4: подаємо до столу наш розсольник!
Поки розсольник доходить, промиваємо дошку від залишків овочів, моєму зелень. Її потрібно дрібно нашаткувати. Як тільки розсольник почав закипати – вимикаємо. Розливаємо суп по-польськи по тарілках і присипаємо зеленню. Приємного апетиту!
Поради до рецепту:
Замість яловичого бульйону можна використовувати овочевий або грибний, тоді вийти розсольник по-польськи, але вегетаріанський;
До рассольнику можна подати свіжий чорний хліб і часник;
Сметану краще всього взяти домашню, тоді смак буде більш насиченим