Фаршировані баклажани
ЦЕ ЦІКАВО. Якщо в будинку росіянки завжди знайдеться соняшникова олія, то кухня туркені немислима без оливкової. Олія з оливок нагоді в багатьох популярних турецьких страв: без нього непожаришь баклажани; не буде таким смачним борек, тісто з тонко-тонко розкатаних пластин; безмасла не вдасться турецький йогуртовий соус; не приготуєш голубці з гострого рису, загорнутого у виноградне листя.
баклажани – 3 шт.
помідори – 3 шт.
яйце – 6 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
баранина (фарш) – 300 г
часник – 4 зубчики
оливкова олія – 6 ст. л.
сіль, перець – за смаком
- Баклажани розрізати навпіл і поставити в духовку на 25 хвилин при температурі 190 °С.
- З запечених баклажанів ложкою акуратно видалити м’якоть, залишивши шкірку баклажана цілою.
- Підсмажити на оливковій олії нарізані тонкими скибочками цибулю і помідори, додати фарш і тушкувати до готовності.
- Перемішати фарш з м’якоттю баклажанів, посолити, поперчити, додати подрібнений часник.
- Потім заповнити цією масою баклажани, роблячи невелике поглиблення і додаючи туди яйце.
- Запікати в духовці при температурі 180 °С 5-6 хвилин.