Страви

Медові пряники: рецепт приготування

Інгредієнти:

Гречаний мед – 250 г
Борошно – близько 600 г
Яйце – 1 шт.
Яєчні жовтки – 3 шт.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Цукор – 1 склянка
Вода – 1 стакан
Цедра і сік половини лимона
Кориця – 0,5 ч. л.
Мелений імбир – 1 ч. л.
Гвоздика – 4 бутончики (попередньо потолченние)
мускатний Горіх – 0,5 ч. л.

Для глазурі
Цукрова пудра – 120 г
Вода – 2 ст. л.

Приготування:
1. Цедру половини лимона натираємо на дрібній тертці, а вичавлюємо сік.
2. Воду доводимо до кипіння і розчиняємо у ній мед. Яйця і жовтки збиваємо з цукром.
3. Додаємо лимон, розпушувач, спеції, медову воду і знову збиваємо.
4. Я на початковому етапі використовувала блендер, а перед тим, як почати додавати борошно, перелила суміш у велику миску. Вручну я тісто краще «відчуваю».
5. Потроху (по 2-3 ст. ложки) вводимо в суміш борошно. У результаті повинно вийти дуже м’яке тісто. Накриваємо його плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на 6 годин.
6. Важливо не класти занадто багато борошна, інакше пряники будуть твердими
7. Тісто ще раз вимішуємо, а потім розгортаємо в пласт товщиною 1 см і вирізаємо формочкою пряники.
8. Викладаємо їх на деко, покрите папером для випічки. Все у мене вийшло близько 60 пряників, тобто 2 повних дека.
9. Випікаємо пряники 20 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів.
10. Коли пряники охолонуть, їх можна покрити глазур’ю. Для глазурі теплу воду додаємо до цукровій пудрі, розмішуємо і прогріваємо кілька хвилин на невеликому вогні.