Мариновані кабачки та патисони без стерилізації банок-консервація на зиму, завжди виходять хрусткими та ароматними
Пропонуємо рецепт маринованих патисонів та кабачків, які завжди виходять смачними, хрусткими та ароматними. Швидко, без проблем, без стерилізації банок. Приправи для маринаду в цьому рецепті можна регулювати на свій смак. Спробуйте приготувати, буде смачно, це точно! Огірки консервовані на зиму, рецепти хрустких огірків дивіться у цій статті
https://flexi.com.ua/?p=13914.
Час приготування: 1 година
Кількість: 6 літрових банок
Знадобиться:
- Кабачки, патисони, цукіні – 2,5 кілограма
- Сіль (нейодована) – 1 столова ложка на одну літрову банку
- Цукор – 1,5 столової ложки на одну літрову банку
- Оцет 9% – 1 столова ложка на кожну банку
- Вода – 2 літри на 6 літрових банок
- Часник – 12 зубчиків
- Перець гострий стручок (необов’язково) – 2 штуки
- Перець горошок запашний – 18 штук
- Лавровий лист – 6 штук
- Листя чорної смородини – 18 штук
- Листя вишні – 12 штук
- Суцвіття та гілочки кропу – 6 штук
- Літрові банки потрібно ретельно помити. Замість стерилізації я обробляю банки із кришками оцтом. Для цього наливаю приблизно 50 мл. оцту в одну банку, закриваю кришкою і добре струшую кілька разів. Потім переливаю оцет в іншу банку і роблю те саме і так з усіма банками. Перевірений спосіб роками.
- Листя чорної смородини, вишні, лавушки, суцвіття кропу та гострий перець обов’язково потрібно промити.
- Асорті з кабачків, патисонів та цукіні моєму. Видаляємо з обох боків плодоніжки та місце суцвіття.
- У кожну банку кладемо на дно по: 3 листки смородини, 2 листки вишні, 1 лавровий лист, 1 суцвіття з насінням кропу, можна нарізати стебло кропу, 2 зубчики часнику, 3 горошини запашного перцю, шматочок (1,5 см) гострого перцю.
- Наповнюємо банки, періодично трусячи банку. Щільно утрамбовуємо кабачки з патисонами.
- Прогріваємо кабачки: заливаємо окріп у банку з кабачками, обов’язково накриваємо кришкою, на п’ять хвилин, не менше. Потім зливаємо воду назад у каструлю і кип’ятимо. Знову заливаємо в банки, накриваємо кришками та залишаємо на п’ять хвилин. Назад зливаємо воду в каструлю.
На одну банку йде приблизно 300 мл. води, але нагріти потрібно більше, приблизно 2 літри на всі шість банок.
- Після другого прогрівання додаємо в кожну банку 1 столову ложку солі, 1,5 столової ложки цукру, 1 столову ложку оцту 9%.
- Заливаємо бурхливо киплячою водою до верху банки і щільно закупорюємо кришкою. Відразу ж укладаємо банки верх дном під ковдру до повного остигання.