Страви

Мариновані кабачки та патисони без стерилізації банок-консервація на зиму, завжди виходять хрусткими та ароматними

Пропонуємо рецепт маринованих патисонів та кабачків, які завжди виходять смачними, хрусткими та ароматними. Швидко, без проблем, без стерилізації банок. Приправи для маринаду в цьому рецепті можна регулювати на свій смак. Спробуйте приготувати, буде смачно, це точно! Огірки консервовані на зиму, рецепти хрустких огірків дивіться у цій статті

https://flexi.com.ua/?p=13914.

Час приготування: 1 година

Кількість: 6 літрових банок

Знадобиться:

  • Кабачки, патисони, цукіні – 2,5 кілограма
  • Сіль (нейодована) – 1 столова ложка на одну літрову банку
  • Цукор – 1,5 столової ложки на одну літрову банку
  • Оцет 9% – 1 столова ложка на кожну банку
  • Вода – 2 літри на 6 літрових банок
  • Часник – 12 зубчиків
  • Перець гострий стручок (необов’язково) – 2 штуки
  • Перець горошок запашний – 18 штук
  • Лавровий лист – 6 штук
  • Листя чорної смородини – 18 штук
  • Листя вишні – 12 штук
  • Суцвіття та гілочки кропу – 6 штук

Мариновані кабачки та патисони без стерилізації банок-консервація на зиму, завжди виходять хрусткими та ароматними

  1. Літрові банки потрібно ретельно помити. Замість стерилізації я обробляю банки із кришками оцтом. Для цього наливаю приблизно 50 мл. оцту в одну банку, закриваю кришкою і добре струшую кілька разів. Потім переливаю оцет в іншу банку і роблю те саме і так з усіма банками. Перевірений спосіб роками.
  2. Листя чорної смородини, вишні, лавушки, суцвіття кропу та гострий перець обов’язково потрібно промити.
  3. Асорті з кабачків, патисонів та цукіні моєму. Видаляємо з обох боків плодоніжки та місце суцвіття.
  4. У кожну банку кладемо на дно по: 3 листки смородини, 2 листки вишні, 1 лавровий лист, 1 суцвіття з насінням кропу, можна нарізати стебло кропу, 2 зубчики часнику, 3 горошини запашного перцю, шматочок (1,5 см) гострого перцю.
  5. Наповнюємо банки, періодично трусячи банку. Щільно утрамбовуємо кабачки з патисонами.
  6. Прогріваємо кабачки: заливаємо окріп у банку з кабачками, обов’язково накриваємо кришкою, на п’ять хвилин, не менше. Потім зливаємо воду назад у каструлю і кип’ятимо. Знову заливаємо в банки, накриваємо кришками та залишаємо на п’ять хвилин. Назад зливаємо воду в каструлю.

На одну банку йде приблизно 300 мл. води, але нагріти потрібно більше, приблизно 2 літри на всі шість банок.

  1. Після другого прогрівання додаємо в кожну банку 1 столову ложку солі, 1,5 столової ложки цукру, 1 столову ложку оцту 9%.
  2. Заливаємо бурхливо киплячою водою до верху банки і щільно закупорюємо кришкою. Відразу ж укладаємо банки верх дном під ковдру до повного остигання.