Котлети “по-хазяйськи”
Інгредієнти:
свиняча вирізка або філе куряче – 400 г,
шампіньйони (печериці) – 150-200 г,
сир твердий – 100 г,
цибуля ріпчаста – 1 шт. ,
петрушка свіжа – 1 пучок,
картопля – 3 шт. ,
яйце куряче – 2 шт. ,
борошно – 1 склянка,
сіль, перець чорний мелений – за смаком,
олія для смаження.
Приготування:
1. М’ясо, нарізане на відбивні (у нас вийшло 4 шт. ) тонко відбиваємо з обох сторін, солимо і перчимо.
2. Гриби і цибулю ріжемо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до напів-готовності.
Сир натираємо на крупній тертці, петрушку подрібнюємо. З’єднуємо гриби, цибуля, сир і зелень, додаємо сіль, перець і перемішуємо. Сир в гарячих обсмажені гриби і цибулю трохи розплавиться, що дуже добре для скріплення начинки.
3. Кладемо начинку, формуємо котлети овальної Котлети обвалюємо у борошні, змочують у збитих яйцях.
4. Розкладаємо поверх них натертий картопля, який акуратно притискаємо до біфштексу руками з усіх боків. Котлети виходять в картопляній шубці.
5. Кладемо в розігріту з рослинною олією сковороду, обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки. Як тільки картопляна шубка зарум’яниться, перекладаємо котлети на блюдо і доводимо до готовності в мікрохвильовій печі за 5-10 хвилин.
Котлети “По-хазяйськи” прикрашаємо сіточкою з майонезу. Подаємо з овочами і зеленню.
Приємного апетиту!