Голубці з молодої капусти
Інгредієнти:
Фарш яловичий 1кг
Капуста молода 1 качан
Цибуля 3 шт.
Морква 1 шт.
Рис 100гр
Томатна паста чи домашній кетчуп 3 ст. ложки
Масло рослинне 3 ст. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Приготування:
Рис добре промити, одну цибулину дрібно нарізати і додати до фаршу, посолити і приправити за смаком. Дві цибулини нарізати півкільцями, моркву натерти на середній тертці, змішати з цибулею і тушкувати в сковороді на слабкому вогні протягом 10 хвилин на 1 ст. ложці рослинного масла.
З капусти вирізати серцевину і опустити кочан у заздалегідь підготовлену каструлю з окропом. Як тільки верхні листки розм’якшаться зняти їх. Розібрати таким чином весь качан і зрізати жорсткі волокна біля основи листків.
Викласти фарш у листя і скрутити їх в щільний конвертик. У каструлю додати 2 ст. ложки олії і викласти голубці, щільно притискаючи їх один до одного. Між шарами голубців розподілити цибулю з морквою, зверху додати томатну пасту і залити голубці водою, щоб вона злегка покривала їх. Томити на слабкому вогні 40-45 хвилин.