Захищає від раку і серцево-судинних хвороб: вчені зробили відкриття
Нещодавно австралійськими вченими було проведено дослідження, в ході якого вони вивчили раціон харчування 56 тисяч людей.
Крім того, вони з’ясували, що є продукти, що містять флавоноїди. Вони є дуже корисними для людини – можуть боротися з онкологічними захворюваннями і захищають серце.
Що за відкриття зробили вчені
Експерти досліджували раціон респондентів, якої вони дотримувалися протягом 23 років. З’ясувалося, що ті, хто їв більше продуктів з флавоноїдами, рідше вмирали від раку і майже не страждали серцево-судинними захворюваннями.
Звідси вчені зробили висновок, що в особливості такі продукти вкрай необхідно вживати людям з шкідливими звичками.
Наприклад, захисний ефект вони будуть нести для людей з такими шкідливими звичками – паління або вживання кількох келихів алкоголю.
Що таке флавоноїди?
Це спеціальні рослинні пігменти, які мають протизапальну властивості, а також покращують працездатність кровоносних судин.
Вони містяться в більшості в овочах, фруктах і напої (чай та інші трави).
Зазначимо, що для підтримки здоров’я організму необхідно вживати 500 мг флавоноїдів у добу. Це кількість знаходиться в 100 грамах чорниці або брокколі, в чашці чаю або одному яблуці
апельсині.